Проектът за видеонаблюдение  на невралгични места в Кърджали е на

...
Проектът за видеонаблюдение  на невралгични места в Кърджали е на
Коментари Харесай

Хасан Азис: От началото на 2023 г. камери ще следят за обществения ред, автотрафика и вандализма в Кърджали

Проектът за видеонаблюдение  на невралгични места в Кърджали е на път да бъде осъществен до края на годината и при започване на идната да бъде построена мрежа от камери, които да наблюдават за публичния ред, автомобилния трафик на входовете и изходите на града и вандализма по зелените площи и парковете.

Това разгласи кметът на Кърджали доктор инж. Хасан Азис.

По думите му планът се осъществя поетапно взаимно с регионалната дирекция на полицията. След подробен оглед от страна на специалисти от двете институции са набелязани 150 точки в Кърджали, където ще бъдат сложени видеокамери. Контролът върху информацията от тях ще се реализира от два пункта – надлежно в ОД на Министерство на вътрешните работи и в община Кърджали. Самата информация ще може да се архивира за избран интервал от време, изясни доктор инж. Хасан Азис.

По думите му община Кърджали е подготвена с тръжните бумаги като търговете за избор на изпълнител  на публичната поръчка ще бъдат планувани за ноември. След избора на реализатор ще се премине към първия стадий от реализирането на плана, който планува в началото слагането на 50 камери на избраните от специалистите на полицията и общината места. Това евентуално ще се случи през януари на идната година, сподели още кметът доктор инж. Хасан Азис. И добави, че на този стадий общината е определила 50 хиляди лв. за тази своя самодейност.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР